۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یارانه معیشتی، امشب قابل برداشت است (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سال گذشته ۴۲۸۰ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت شد یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود + جزئیات فعال کارگری: کارفرمایان برای تبدیل وضعیت شغلی کارگران همکاری کنند واکنش شخصیت‌های اقتصادی به شهادت رییس‌جمهور مصرف گاز در ایران ۶ برابر متوسط جهانی وضعیت پرشدگی سد‌های خراسان‌رضوی و کشور + جدول (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اونس جهانی رکورد زد بورس تعطیل شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۰ واحد منزل مسکونی رایگان به مدت ۳ ماه در اختیار خانواده‌های سیل زده سپاه ۶۹ مشهد پیشرفت برقی‌سازی خط راه‌آهن مشهد-تهران صفر است | ۱۰۰ واگن مسافربری نو وارد شبکه حمل‌ونقل ریلی می‌شود نرخ میوه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول رئیس دایره بیمه کشاورزی خراسان‌رضوی: پرداخت غرامت به کشاورزان استان به‌سرعت انجام می‌شود بورس ۶۲ هزار واحد ریخت! | ۹۴ درصد نماد‌ها منفی شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) مبلغ اجاره آپارتمان در منطقه راهنمایی مشهد سر به فلک کشید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین وضعیت فعالیت بازار طلای مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | حباب در سکه همچنان وجود دارد سکه به کمتر از ۴۰ میلیون تومان سقوط کرد | حباب سکه کاهشی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | ریزش بی‌ارزش (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

هدف بانک مرکزی از انتشار گواهی سپرده بانکی با سود ۳۰ درصد چیست؟ | اوراق بخریم یا نه؟

  • کد خبر: ۲۰۹۱۱۶
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
هدف بانک مرکزی از انتشار گواهی سپرده بانکی با سود ۳۰ درصد چیست؟ | اوراق بخریم یا نه؟
بانک مرکزی به تازگی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی‌الحساب بانکی ۳۰ درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که از فردا، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ به مدت ۷ روز کاری این اوراق عرضه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص که به شبکه بانکی ابلاغ شده بانک‌ها می‌توانند برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی بالا اقدام به انتشار این اوراق کرده و در پایان دوره مشارکت، سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت کنند.

آن‌طور که بانک مرکزی اعلام کرده امکان بازخرید قبل از سررسید در شعب بانک‌ها از ویژگی‌های بارز این گواهی سپرده‌گذاری است. همچنین دارندگان این گواهی می‌توانند از آن به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی نیز استفاده کنند.

چه افرادی حتما این اوراق را بخرند؟

در این رابطه به سراغ حجت‌الله فرزانی، کارشناس امور مالی و بانکی رفتیم و معایا و مزایای این طرح را از وی جویا شدیم.

وی فروش این اوراق را از نگاه سرمایه‌گذار و سیاست‌گذار بررسی کرد و به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: بازار‌های مالی ابزار‌های مختلفی با ریسک و بازدهی‌های متفاوتی دارند که افراد با سطح ریسک‌پذیری مختلفی که دارند می‌توانند در این بازار‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

فرزانی ادامه داد: اوراق با درآمد ثابت یا گواهی سپرده ۳۰ درصدی نیز یکی از این ابزار‌های مالی است که برای افرادی که سطح ریسک‌پذیری پایینی دارند، مسیر سرمایه‌گذاری مناسبی است.

وی با اشاره به اثر اقتصادی انتشار اوراق سپرده‌گذاری با سود ۳۰ درصد در کشور بیان کرد: با توجه به اینکه در روز‌های اخیر حرکت پول در اقتصاد به دلیل هیجانات موجود به سمت خرید و فروش دارایی‌های مالی از جمله ارز، سکه و طلا رفته است، بانک مرکزی برای تعدیل این شرایط اقدام به انتشار اوراق سپرده‌گذاری با نرخ سود بالاتر از نرخ سپرده‌گذاری ۲۲.۵ تا ۲۳ درصد کرده است.

این کارشناس امور مالی و بانکی بیان کرد: بانک مرکزی با این اقدام قصد دارد تا ترکیب پول را از حالت پول با جریان سریع‌تر و در حساب‌های کوتاه مدت و جاری به شبه پول با ماندگی و رسوب بالاتر بین ۱ تا ۳ سال نزد بانک‌ها تغییر دهد. از این جنبه می‌تواند اثرگذاری مثبت داشته باشد.

معایب این طرح چیست؟

وی یکی از معایب این طرح را افزایش هزینه پول در اقتصاد دانست و افزود: وقتی گواهی سپرده بانکی ۳۰ درصد افزایش یابد عملا نرخ بدون ریسک در اقتصاد کشور نیز به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. به این معنا که متناسب با این نرخ، سایر نرخ‌های دیگر بازار‌ها نیز باید افزایش پیدا کند.

فرزانی ادامه داد: برای مثال کسی که در حوزه سرمایه‌گذاری در سهام فعالیت دارد باید نرخ بازدهی خود را به بیش از ۴۵ درصد افزایش دهد یا کسی که در حوزه تولید مشغول فعالیت است برای به‌صرفه بودن سرمایه‌گذاری خود در بخش تولید باید بازدهی فعالیت اقتصادی خود را به ۴۰ تا ۴۵ درصد برساند. سایر روش‌های تامین مالی مثل اوراق مشارکت شرکتی‌ها نیز باید افزایش پیدا کند؛ لذا یک شرکت نمی‌تواند اوراق با نرخ کمتر از ۳۰ درصد منتشر کند چراکه در این صورت سرمایه مردم به سمت بانک‌ها تمایل پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بنابراین به نظر می‌رسد نرخ سود ۳۰ درصدی مبنایی برای تعیین نرخ سایر بازار‌ها خواهد شد و اثر خود را خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در روز‌های آتی اثر این انتشار گواهی را در بازار‌ها از جمله بازار سهام خواهیم دید که باعث کاهش قیمت سهام و ریزش این بازار خواهد شد.

این کارشناس امور مالی و بانکی گفت: در سایر اوراق بدهی نیز از امروز خواهیم دید که قیمت اوراق کاهش پیدا خواهد کرد و منفی خواهد شد.

انتشار اوراق در اقتصاد‌های تورمی، امری رایج است

وی تاکید کرد: در اقتصاد‌های تورمی در دنیا که تورم افزایش پیدا می‌کند، سیاست‌گذار پولی و بانکی از طریق تغییر نرخ بهره بازار را تنظیم‌گری می‌کند. بانک مرکزی ما نیز از این ظرفیت در کوتاه مدت برای جلوگیری از هیجاناتی که اکنون در بازار‌ها وجود دارد، استفاده کرده است.

فرزانی با اشاره به اینکه نمی‌توان به صورت صفر و صدی گفت که انتشار اوراق در شرایط فعلی اقدامی مثبت بوده یا منفی، تصریح کرد: باید منتظر ماند و دید که اولا چه حجمی از این اوراق به فروش می‌رسد و واکنش سرمایه‌گذاران به خرید این اوراق چگونه خواهد بود و سپس آثار جانبی آن را بررسی کنیم. اقتصاد پویاست و نمی‌توان از اکنون گفت که چه تاثیری در آینده خواهد داشت.

نرخ بهره بالا باید به سمت تولید برود

مرتضی عماد، کارشناس مسائل اقتصادی نیز در این رابطه در کانال تلگرامی شخصی خود نوشت: نرخ بهره بالا زمانی می‌تواند تا حدودی تورم را کنترل کند که منابع به سمت تولید رفته و باعث افزایش درآمد شود.

وی همچنین نوشت: اگر این اقدام صرف مخارج جاری شود بعد از مدتی مانند انیمیشن «میگ میگ» می‌شود که هر چه می‌دود، به آن نمی‌رسد. بهره را ۲۰ درصد می‌کنند، باز هم به آن نمی‌رسند، ۲۵ درصد و ۳۰ درصد هم کنند، باز هم به آن نمی‌رسند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->